Echipa unPi vrea să ajute copiii din mediile neprivilegiate să învețe programare și oferă un program dedicat celor care vor să se angajeze ca ajutor-programator la 18+ ani, precum și celor care sunt curioși, dornici să experimenteze și să învețe ceva nou, sau care pur și simplu vor să aibă un parcurs profesional alternativ.

Cursul unPi de programare pentru începători in Scratch, apoi Golang nu necesită nici un fel de cunoștințe inițiale, nu ai nevoie să știi matematică, trebuie să fii doar curios și  disciplinat ca să muncești cu tine însuți — mai ales atunci când rezultatele eforturilor tale întârzie să apară.

Copiii din mediile neprivilegiate pot primit gratuit de la unPi un mic calculator personal (numit unPi), cu ajutorul căruia pot urma toate cursurile de programare și de IT. Toate aceste cursuri formează programa completă unPi. Pentru aceasta, copii trebuie să completeze un formular de aplicație, împreună cu părinții lor, pe http://vreau.unpi.ro.

Pentru cei care nu au acces la un calculator personal bazat pe platforma Rasperry Pi, precum unPi, dar au acces la Internet și un calculator cu Windows 10, unPi a creat programa redusă unPi, care include doar prima parte a cursului de programare in Scratch/ Golang, precum și bazele în sistemul de operare Linux.

Programa completă unPi constă în:

  • O lecție nouă, online, gratis, la fiecare două săptămâni, din tematica la zi.
  • Primele luni sunt de introducere in limbajul de programare Scratch (pentru novici).
  • Următorul an este dedicat învățării conceptelor de programare în limbajul Golang.
  • Printre lecțiile de programare în Golang, vor fi și lecții introductive în sistemul de operare Linux.
  • Programul continuă apoi cu șase luni de programare (mai) avansată în limbajul Golang.
  • După cursul de Golang, urmează șase luni de introducere rapidă și concepte de programare în limbajul Python. Această introducere este necesară pentru ultima parte a programei noastre: introducerea în robotică, construirea și programarea unor mici roboți de forma unor mașinuțe electrice. Aici vom programa în Python și Golang, în funcție de necesități.
Sursa: echipa unPi
Imagine: August de Richelieu, pe Pexels