Cursul online pentru cadre didactice „Genially și eTwinning: Experiențe interactive de învățare colaborativă” este deschis pentru înscrieri. Este gratuit și se desfășoară pe platforma iTeach.ro, dedicată profesorilor din învățământul preuniversitar.

Parcursul de formare este susținut de ambasadori Genially și ambasadori eTwinning. Autori de curs: Cristina Nicolăiță, Anca Berbunschi, Simona Ghenea, Annamaria Domokos, Florina Jelescu (Genially Country Manager, Eastern Europe). Formatori: Cristina Nicolăiță, Anca Berbunschi, Simona Ghenea, Annamaria Domokos, Mirela Alexandru (coordonator eTwinning National Support Service).

Cursul se adresează cadrelor didactice care sunt înscrise pe platforma eTwinning, indiferent de experiența în derularea proiectelor eTwinning. Urmăreşte familiarizarea participanţilor cu aspectele tehnice ale utilizării platformei Genially, atât la clasă, cât și în proiectele colaborative eTwinning. Pe parcursul a două săptămâni, participanții vor fi implicați în realizarea unor teme de lucru, discuții pe forum şi în realizarea unui material suport pentru învățare.

Abordează dintr-o perspectivă pedagogică instrumentele online și resursele în format digital care pot fi utilizate la clasă. Contribuie la dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice prin oferirea unor exemple și sugestii concrete, utile pentru designul situațiilor educative asociate parcurgerii curriculumului de la disciplina pe care o predau. Nu în ultimul rând, oferă oportunități de dezbatere și teme de reflecție privind dinamizarea lecțiilor, creșterea motivației elevilor, încurajarea participării și interesului pentru cunoaștere.

Cursul urmărește ca participanții:
• Să se familiarizeze cu aspectele tehnice ale utilizării platformei Genially și posibilitatea integrării materialelor pe platforma eTwinning;
• Să exploreze exemple de materiale realizate cu ajutorul diferitelor template-uri Genially și să creeze propriile materiale;
• Să reflecteze asupra valorii pedagogice a materialelor realizate;
• Să proiecteze activități de învățare/ propuneri de proiecte care să utilizeze materialele create pe parcursul cursului.

Pentru a parcurge cursul online gratuit „Genially și eTwinning: Experiențe interactive de învățare colaborativă”, accesați contul dvs. sau creați-vă un cont gratuit pe platforma de dezvoltare profesională continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar iteach.ro (sau suntprofesor.ro).

Sursa: https://iteach.ro/pagina/21495/
Imagine: Pixnio