Astăzi, 16 mai 2020, a fost (re)deschisă cea mai mare bibliotecă românească de conținut educațional digital. Conține soft educațional, cu simulări, laboratoare virtuale, elemente multimedia interactive și foarte multe jocuri educaționale. Include și lecții pentru copii cu cerințe educative speciale.
Resursele digitale incluse au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației: Sistem Educațional Informatizat, eȘcoală și Sprijinirea sistemului educațional special prin portal educațional dedicat.
Lecţiile multimedia interactive din această bibliotecă susțin o gamă largă de activități de învățare și de evaluare din învățământul primar, gimnazial şi liceal românesc. Toate conținuturile digitale au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.
În plus, biblioteca include și un link la Wand.Education, o aplicație ce permite crearea de la zero a lecțiilor (are nenumărate modele și șabloane de lecții) sau preluarea unor lecții create de alți profesori. Este simplu de folosit în crearea de conținut educațional interactiv. Lecția și/ sau testul se pot transmite instantaneu elevilor; aceștia le pot vizualiza pe orice tip de platformă, desktop sau mobilă: iOS, Android, Mac OS, Widnows, Chromebook. Are funcții de notare, evaluare și urmărire a parcursului școlar al elevilor.
Link la biblioteca eduonline (AeL): eduonline.roedu.net
Link la biblioteca resurselor educaționale deschise create de cadre didactice (RED): digitaledu.ro
Sursa: digitaledu.ro/platforme-educationale Imagine: Pixabay pe Pexels