Ministerul Educației și Teach for Romania demarează al doilea proces de înscriere în programul-pilot de mentorat, adresat cadrelor didactice debutante care profesează în școli publice vulnerabile din România.

Cadrele didactice debutante care doresc să se alăture în calitate de membri în grupurile de intervenție sau grupurile de control sunt invitate să își depună candidaturile până la data de 29 iulie 2022.

 Criterii de eligibilitate pentru cadrele didactice debutante – grupul de intervenție și grupul de control:

  • au cel mult 5 ani de experiență în predare în sistemul public;
  • predau în anul școlar 2022 – 2023 în ciclul preșcolar, primar, gimnazial sau liceal într-o școală cu grad ridicat de vulnerabilitate din județele Alba, Dâmbovița şi Olt;
  • participă pe bază de voluntariat și au o motivație autentică de a face parte din proiect.

Beneficii:

Pe parcursul programului, cadrele didactice debutante pentru grupul de intervenție vor beneficia de mentorat adaptiv pentru: dezvoltarea competențelor de predare la clasă; facilitarea lucrului cu elevi din medii defavorizate și obținerea de rezultate școlare mai bune cu aceștia; dezvoltarea abilității de a crea un mediu sigur și încurajator la clasă; creșterea satisfacției și a gradului de retenție în profesie.

Cadrele didactice debutante pentru grupul de control vor participa la evenimentele de diseminare și exploatare din cadrul proiectului; vor participa la sondaje, prin completarea chestionarelor legate de activitatea lor didactică și vor obține adeverință de participare în cadrul proiectului la finalul acestuia.

În program se pot înscrie maximum 240 de participanți în anul școlar 2022 – 2023. Toți candidații vor primi un răspuns, indiferent de natura acestuia, până în data de 16 august 2022.

Implicarea cadrelor didactice în activitățile proiectului se va realiza în perioada octombrie 2022 – februarie 2024.

Formularul online de înscriere este disponibil aici. Mai multe detalii găsiți pe pagina teachforromania.org/nest.

Sursă și imagine: Teach for Romania