Teach for Romania dă startul nominalizărilor pentru prima ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2022 și caută profesorii care reușesc să demonstreze că se poate chiar și acolo unde pare că e imposibil.

Această competiție urmărește să aducă vizibilitate profesorilor din mediul rural care reușesc să creeze un loc primitor în care copiii învață de drag, nu de frică – profesori inspiraționali care se implică în școală și comunitate, cadre didactice cu o motivație puternică, care schimbă fața sistemului de educație din România.

Cum se poate nominaliza un profesor?

Poate fi nominalizat orice cadru didactic (învățător, profesor, consilier școlar) care este sau a fost angajat într-o școală din mediul rural. Propunerile de candidaturi pot fi făcute de către elevi, părinți, membri ai comunității, colegi de cancelarie sau inspectori școlari, profesori metodiști sau alți specialiști din educație, până la data de 27 februarie 2022, ora 23:59, pe pagina: https://teachforromania.org/echitateineducatie

Categoriile de nominalizare sunt:

  • Prevenirea abandonului școlar
  • Dezvoltarea literației
  • Dezvoltarea abilităților socio-emoționale
  • Dezvoltarea leadership-ului la elevi
  • Implicarea în comunitate

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură și va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte: reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment organizat la Iași, în data de 24 martie.

Mai multe detalii despre categoriile de nominalizare și criteriile de evaluare, pe pagina evenimentului: https://teachforromania.org/echitateineducatie

Sursa și imaginea: Teach for Romania