Teach for Romania organizează pe 26 iunie, ora 11.00, primul live al podcastului „Teach la fața locului” unde, împreună cu invitații săi, va dezbate despre cum putem construi viitorul copiilor, oferindu-le școala pe care o merită și și-o doresc.

Profesori și specialiști din Teach for Romania vor discuta cu elevii lor despre așteptările pe care le au de la anii petrecuți în școală, despre motivația de a veni la școală și educație relevantă. Evenimentul va fi transmis live pe pagina Teach for Romania, de la Școala Gimnazială nr. 136, Sector 5, București: https://fb.me/e/1vRcCbh2f

Pornind de la provocările din sistemul de învățământ public, potențate de școala online din pandemie, Teach for Romania și-a propus să aducă în atenția publicului o dezbatere despre ce am învățat din ultimul an școlar și despre cum arată o școală de stat cu adevărat relevantă pentru copii, care să-i ajute să se dezvolte armonios și să „devină cineva”, indiferent de locul în care s-au născut și de venitul familiei lor. Ca punct de pornire pentru această dezbatere, Teach for Romania a întrebat elevii ce așteptări au de la școală și la ce este bună această instituție. Copiii așteaptă ca școala să îi învețe lucruri noi și interesante, dar mai ales să îi ajute să își construiască un viitor, să îi ghideze în viața. După un an plin de urgențe și crize punctuale în educație, ne întoarcem la întrebarea fundamentală – cum arată o școală care funcționează în beneficiul și pentru elevii din România, la ce nevoi ar trebui să răspundă școala și cum ajungem acolo.

Evenimentul dezbate pe larg cum putem răspunde așteptărilor elevilor de la școală, în podcastul “Teach la fața locului” din 26 iunie, ora 18.00, la o zi după închiderea acestui an școlar, alături de profesori susținuți de Teach for Romania, elevi, specialiști în educație.

Eveniment Facebook: https://fb.me/e/1vRcCbh2f

Sursa: Teach for Romania