S-au lansat înscrierile la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, ediția a IV-a, secțiunea pentru elevii de liceu, 21 august – 4 septembrie, precum și cea pentru profesorii de știință și consilierii școlari, 30 august – 4 septembrie.

După o ediție de pandemie desfășurată în online, această ediție își propune să reînnoade șirul întâlnirilor de vară față-în-față între elevii curioși, profesorii activi și interesați de dezvoltarea abilităților profesionale și cercetătorii dornici să împărtășească din experiența și resursele laboratoarelor lor.

Pentru elevi, școala de vară propune teme de cercetare subsumate temei centrale „Tehnologii cuantice: principii și aplicații”. Deși este un subiect dificil, de avangardă, având în vedere descoperirile științifice și tehnologice actuale, nu este prea devreme ca elevii să fie expuși la informații și paradigme care au șansa de a schimba radical lumea în care vor trăi.

Pentru profesori, continuă proiectul început anul trecut, de a pune în centru transformarea școlii prin dezvoltarea comunității educaționale din jurul ei, prin dezvoltarea nu doar a abilităților profesionale individuale, ci și a celor de lucru în echipă. Selecția participanților se va face în echipaje de profesori (doi profesori STEM și un consilier) care vor fi sprijiniți în planificarea și inițierea unor proiecte educaționale în interiorul școlilor lor.

Școala este accesibilă cât mai multor participanți din diverse medii, asigurând un număr substanțial de burse integrale și rezervând un număr de locuri pentru participanții din școlile cu condiții mai puțin favorabile. Este un obiectiv asumat de a oferi acces la programe relevante și de calitate pentru cei mai motivați și dedicați dintre participanți.

Înscrierile la Școala de vară se pot realiza până la mijlocul lunii iulie prin intermediul platformei ScicommToolbox, platformă ce urmează să găzduiască informații generale despre ofertele de activități educaționale și de promovare a științei (Ex. Noaptea Cercetătorilor) organizate de către colegii cercetători.

* * *

Comunitatea Educație pentru Știință (CEST) – este o comunitate profesională în domeniul educației pentru științe ce își propune dezvoltarea unei platforme pentru schimbul de experiență și dialog, pentru a facilita învățarea reciprocă, pentru toți actorii care practică STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).
https://educatiepentrustiinta.ro/
https://www.facebook.com/educatiepentrustiinta

Sursa: Bogdan Popovici (IFIN-HH, UB, INFP)
Imagine: educatiepentrustiinta.ro/ro