Peste 800 de cadre didactice s-au înscris în mai și iunie 2023 la cursul „Resurse educaționale digitale: Proiectare, realizare, evaluare”, desfășurat pe platforma iTeach. Dintre acestea, 250 au obținut certificatul de participare.

Într-o versiune ameliorată, cursul va fi disponibil în continuare, gratuit, pentru profesori din preuniversitar și din învățământul superior. Este unul dintre produsele proiectului „RED 2.0 – Resurse educaționale digitale relevante pentru cadre didactice și elevi”, finanțat de Fundația „Nouă ne pasă” printr-un grant în valoare de 39.000 de lei și implementat de fundația „Institutul pentru Educație” în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023.

Acest curs va complementariza oferta de cursuri online gratuite pe tema RED, a Institutului pentru Educație:

  • Resurse educaționale digitale – elemente introductive
  • Utilizarea filmelor interactive în scop educațional
  • Proiectarea și desfășurarea învățării cu suport digital

Cu aproape 30 de mii de beneficiari profesori, Institutul pentru Educație are o experiență de 13 ani în susținerea dezvoltare profesionale a cadrelor didactice prin cursuri, resurse, consultanță și alte servicii de suport gratuite.

Proiectul „Resurse educaționale digitale relevante pentru cadre didactice și elevi”, finanțat de fundația Nouă ne pasă, este un pas înainte într-o direcție promițătoare pentru ameliorarea educației – utilizarea tehnologiilor digitale în educație. Explorează câteva aspecte ale pedagogiei digitale și propune un model avansat de utilizare a resurselor educaționale deschise, care va fi implementat și promovat pe platformele digitalEdu, iTeach, Academia Online – pentru cadre didactice din învățământul superior și preuniversitar. Mai mult decât un sprijin pentru câteva luni, finanțarea însoțește inovația autentică în educație, contribuind major la înțelegerea corectă a avantajelor și limitelor resurselor și instrumentelor digitale pentru învățare – o preocupare care va însoți constant, în următoarele decenii, profesorii, elevii, părinții.

Alte cursuri online gratuite din oferta 2023:

  • Evaluarea standardizată a performanțelor elevilor. Testarea BRIO – aplicare la clasă și semnificație pentru educație
  • Ce sunt emoțiile și cum le gestionăm? Dezvoltarea competenței socio-emoționale la elevi
  • Creșterea motivației pentru învățare prin implicarea elevilor în proiecte colaborative online de tip eTwinning
  • Asigurarea calității parteneriatelor școlare europene în mediul online
  • Recunoașterea, valorizarea și certificarea proiectelor eTwinning
  • Genially: Experiențe de învățare cu resurse digitale interactive
  • Învățarea în medii virtuale

Fundația Nouă ne pasă, mulțumim pentru sprijinul oferit pentru dezvoltarea acestui excelent curs pe tema dezvoltării și utilizării resurselor educaționale în format digital!

Mulțumim în mod special celor peste 29.000 de cadre didactice de pe platforma iTeach.ro pentru pasiunea cu care s-au alăturat în explorarea rolului tehnologiilor digitale pentru o educație mai bună, participând la 30 de cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, din 2010 și până în prezent!