Fundația Institutul pentru Educație oferă gratuit spațiu pe platforma de elearning, precum și două cursuri online pentru a fi integrate în ofertele de formare a cadrelor didactice de tip blended-learning, acreditate sau în curs de acreditare de către CCD-uri.

(DigitalEdu) Colaborarea în clasa digitală oferă cadrelor didactice metode pentru desfăşurarea unor activităţi de colaborare folosind instrumente online care sprijină conexiunile şi comunicarea la nivelul clasei şi dincolo de sala de clasă. La finalul cursului, cadrele didactice vor putea să planifice şi să desfăşoare situaţii educative făcând apel la instrumente şi aplicaţii digitale.

(DigitalEdu) Evaluarea în şcolile secolului XXI oferă informaţiile şi instrumentele de care profesorii au nevoie pentru a implementa noi abordări ale evaluării cu care să răspundă nevoilor elevilor secolului XXI.  La finalul cursului, cadrele didactice vor putea să planifice şi să integreze evaluarea în cadrul activităţii curente de instruire, făcând apel la strategii, metode şi instrumente moderne de evaluare pentru a creşte calitatea predării şi învăţării.

De asemenea, fundația Institutul pentru Educație oferă gratuit și spațiu pe platforma de elearning iTeach (suntprofesor.ro) pentru CCD-uri și pentru alte instituții interesate să susțină cursuri pentru cadre didactice.

În ultimii 10 ani, platforma iTeach a susținut 20 de cursuri online gratuite pentru cadre didactice, dezvoltate de ONG-uri, companii, CCD-uri, ISE, Universitatea din București. Are peste 20.000 de înscrieri la cursurile online și mai mult de 12.000 de certificate de absolvire emise.

Cursurile online gratuite din oferta actuală de pe platforma iTeach sunt descrise aici: eduvox.ro/cursuri-online-gratuite-pentru-cadre-didactice-platforma-iteach/

Pentru mai multe informații, scrieți un mesaj la echipa@iteach.ro