Programul Future Ready – dezvoltăm competențele generațiilor viitoare continuă pentru a oferi, gratuit, șansa cât mai multor copii să își dezvolte abilitățile! După primele două ediții, Future Ready 3.0 își propune să ajute cât mai mulți elevi să își descopere pasiunile, să dezvolte competențe tehnice și abilități de prospectare a viitoarei cariere, precum și să pună bazele în domeniul educației financiare, pentru creșterea șanselor acestora de a face față cererilor pieței muncii din viitor.

Future Ready 3.0 se desfășoară la nivel național, în perioada septembrie 2022 – martie 2023 și este adresat copiilor din mediul rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

Cursurile se vor desfășura online, sunt gratuite și vor fi susținute de trainerii Simplon România cu implicarea voluntarilor Societe Generale Global Solution Centre.

Pentru această ediție, tematicile abordate vizează zona tehnologică și digitală, dar și dezvoltarea abilităților sociale și interpersonale:

  • Securitate cibernetică (Siguranța pe internet, Cyberbullying, Gaming)
  • Inteligență artificială (Noțiuni introductive, AI vs. Machine Learning, Aplicații pentru copii)
  • Programare: HTML/CSS, Python (Gândire logică, Coding, Baze de date)
  • Educație financiară (Comportament Responsabil, Economisire, Investiții)
  • Carieră și joburile viitorului (Pasiuni, Perspective de viitor, Legalitate în online)
  • Dezvoltare durabilă (Sustenabilitate, Amprentă digitală, Reciclare)

Pentru început, înscrierile se pot realiza pentru primele 3 cursuri propuse, iar începând cu luna decembrie a acestui an va fi posibilă și înscrierea pentru următoarele 3 cursuri, care se vor desfășura la începutul anului viitor.

Înscrierile se pot face în pagina: www.simplonromania.org/future-ready-3

Proiectul este dezvoltat de Simplon România și susținut de Societe Generale Global Solution Centre ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.