School Education Gateway anunță deschiderea cursului online gratuit pentru cadre didactice și manageri școlari „Building a School Digital Strategy with the SELFIE Tool”, începând cu 25 octombrie.

Integrarea tehnologiilor digitale în educație este complexă. Prin urmare, necesită o strategie digitală cuprinzătoare, care să acopere toate domeniile.

Cursul (de tip MOOC) vă va ajuta să vă faceți o imagine asupra nivelului utilizării tehnologiilor digitale în școala dvs. și să stabiliți un plan de dezvoltare, stabilind astfel bazele unei strategii digitale în instituția școlară. Cursul se concentrează pe instrumentul SELFIE și pe modul în care acesta poate ajuta școlile să-și dezvolte practicile digitale. Arată participanților cum să folosească SELFIE în școala lor și cum să dezvolte o strategie comprehensivă bazată pe rezultatele oferite de acest instrument.

Rezultate așteptate ale învățării:

  • Ιdentificarea modului în care utilizați tehnologia digitală în școala dvs. pentru a maximiza învățarea elevilor
  • Stabilirea unei viziuni clare pentru utilizarea tehnologiei digitale în școala dvs.
  • Identificarea bazelor strategiei dvs. digitale și dezvoltarea unui plan de acțiune pentru a o atinge.

Temele abordate:

1: Digital Learning – from Challenge to Opportunity (start date: 25/10/2021)
2: Introduction to the SELFIE tool (start date: 01/11/2021)
3: The SELFIE tool Continued (start date: 08/11/2021)
4: Creating an Action Plan (start date: 15/11/2021 12:00)

Cursul începe luni, 25 octombrie 2021, și este deschis până la 1 decembrie. Este susținut în limba engleză și se parcurge în ritm propriu. Este totuși important termenul limită pentru trimiterea sarcinii de lucru finale.

Cursul este relevant pentru orice director de școală sau profesor care poate juca un rol în dezvoltarea unei strategii digitale pentru instituția școlară.

Înscrierea și participarea la curs se fac pe platforma School Education Gateway, din contul dvs.: academy.schooleducationgateway.eu/en/web/school-digital-strategy-with-selfie/home

Cadrele didactice care finalizează cursul (parcurg toate secțiunile și rezolvă activitatea finală de evaluare) vor primi un ecuson și un certificat de participare la curs. Toate insignele pot fi exportate în Badgr backpack.

După ce v-ați înscris la curs, adăugați locația dvs. pe harta participanților: zeemaps.com/map?group=4172255#

Surse: Teacher Academy - School Education Gateway / Future Classsroom Lab Newsletter
Imagine: Efi Saltidou, Teacher Academy - presentation video (youtube.com/watch?v=_c3s_srs14M)