Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii și elevii să se înscrie la următoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA), pentru anul școlar 2022-2023.

Proiectele incitante propuse vor fi un pas important în atragerea elevilor spre domeniile STEM și le vor suscita interesul față de spațiu!

Începând cu luna septembrie, vor exista provocări interesante, de la antrenamente de astronaut până la construirea propriului „microsatelit”.

12 septembrie – Concursul european Astro Pi: https://astro-pi.org/
Nivel: până la 19 ani
Competiția Europeană Astro Pi 2019/20 le oferă elevilor oportunitatea de a derula cercetări științifice în spațiu, scriind programe ce vor rula pe computerele Raspberry Pi de pe Stația Spațială Internațională.

13 septembrie — Mission X: Antrenează-te ca un astronaut: https://www.stem.org.uk/missionx
Nivel: 8-12 ani
„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.

14 septembrie — Moon Camp: http://www.mooncampchallenge.org/
Nivel: până la 19 ani
În cadrul acestui program internațional inspirațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

16 septembrie — Detectivii Climei: https://climatedetectives.esa.int/
Nivel: primar și secundar
Echipele de elevi sunt provocate să identifice și să investigheze o problemă climatică locală folosind imagini reale din satelit, date climatice de arhivă sau chiar propriile măsurători.

Mai multe informații despre proiectele ESA pentru școli pot fi găsite la acest link: https://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Save_the_date_for_Back_to_School_2022-23_with_ESA

 

Sursa: esa.int, via iTeach (https://iteach.ro/anunturi/121496/)
Imagine: esa.int