Aplicațiile sunt deschise pentru profesorii din ciclul primar, gimnazial și liceal, pentru atelierele de formare în domeniul roboticii de la începutul anului 2023.

Atelierele sunt deschise profesorilor care predau discipline STEM și care locuiesc și lucrează în orice stat membru ESA – Agenția Spațială Europeană, precum și în Canada, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia, datorită acordurilor specifice cu ESA (inclusiv România). Limba de lucru este engleza.

Profesorii de ciclu primar vor fi familiarizați cu o serie de instrumente tehnologice educaționale (inclusiv, dar fără a se limita la LEGO education și Raspberry Pi) în contextul spațiului, pentru a-și angaja și a inspira elevii în disciplinele STEM.

Primul atelier de tehnologie și robotică pentru profesori din învățământul primar va avea loc pe: 30-31 ianuarie 2023. Celelalte ateliere vor fi anunțate în curând.

Înscrierile pentru acest prim atelier sunt deschise până la data de 19 decembrie. Aplicanții vor fi anunțați pe 21 decembrie dacă sunt admiși sau nu. Înscrieri:
https://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Applications_open_for_new_e-technology_lab_primary_teacher_workshops7

Profesorii din ciclul gimnazial și liceal vor descoperi instrumentul Arduino și apoi vor proiecta și construi un rover pentru a efectua o „Misiune pe Marte” cu obiective specifice de descoperire.

Primul atelier: 23-25 ​​ianuarie 2023

Înscrierile pentru acest atelier sunt deschise până la data de 12 decembrie:
https://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Applications_open_for_new_e-technology_lab_secondary_teacher_workshops7

 

Sursa: esa.int, via iTeach (https://iteach.ro/anunturi/123625/)
Imagine: esa.int