BASF, principala companie chimică la nivel mondial, lansează Lab-Free Chemistry – o platformă online gratuită, prin care liceenii și elevii din ciclul gimnazial din România vor putea învăța chimie realizând experimente sigure și distractive, chiar la ei acasă. Îndeplinirea acestui obiectiv este susținută de experiența „gamificată”, compusă din module științifice extinse și interactive.

Experimentele sunt sigure, ușor de urmărit, simplu de efectuat și prezentate într-un mod modern și prietenos pentru tineri, urmate de tranziții rapide care stimulează memoria elevilor. Interfața intuitivă a website-ului în care sunt prezentate experimentele este menită să compenseze farmecul realist al exercițiilor de laborator. După finalizarea cu succes a cursului, studenții au șansa să obțină certificatul BASF Lab-Free Chemistry.

Platforma educațională este optimizată atât pentru desktop, cât și pentru dispozitive mobile și poate fi accesată pe labfreechemistry.com.

Credem că este o idee grozavă pentru a promova educația STEM – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, făcând-o mai accesibilă pentru elevi”, declară Andreas Lier, Managing Director BASF România și Bulgaria. „Poate cel mai important, promovăm ideea că educația și cunoștințele ar trebui să fie disponibile pentru oricine, motiv pentru care Lab-Free Chemistry nu doar că nu necesită un laborator, dar este și complet gratuit.

Acest proiect face parte din programul de știință Chemgeneration al BASF, care a contribuit la formarea elevilor de liceu și gimnaziu prin prezentări interactive cu tematică STEM și prin experimente legate de conceptele de sustenabilitate și economie circulară.

Programul se desfășoară în următoarele țări: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Grecia, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, iar conținutul este prezentat în 11 limbi, inclusiv română.

Sursa: Premium Communication, via iTeach