Cea de a 8-a ediție a târgului de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers” va avea loc în perioada 8 – 10 decembrie, la Măgurele, la Facultatea de Fizică. Zilele de 8 și 9 decembrie sunt dedicate studenților, iar ziua de 10 decembrie este dedicată elevilor interesați de domeniul fizicii și profesorilor însoțitori.

Ce se va întâmpla la târg?

Scopul acestuia este de a promova fizica în rândul tinerilor, alături de oportunități legate de alegerea unei cariere în acest domeniu.

Pentru elevi, sunt pregătite prezentări ale Facultății de Fizică, ateliere interactive, concursul de fizică Be a Feynman și concursul educațional Teach4Future, prin care elevii pot propune metode inovative de predare a lecțiilor de științe.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul dedicat cadrelor didactice și elevilor: https://events.theory.nipne.ro/prinunivers/?page_id=3049, până pe 4 decembrie. Acesta trebuie completat atât de către elevii participanți, cât și, acolo unde este cazul, de către cadrul didactic însoțitor.

Studenții din domeniile STEM vor afla despre oportunități de practică, angajare și posibilitatea continuării studiilor superioare cu programele de master și doctorat ale facultății, vor putea vizita infrastructura de cercetare de pe platforma Măgurele și vor putea cunoaște cercetători, descoperind astfel ce presupune o zi din viața lor. Confirmarea studenților la eveniment se face completând următorul formular: https://events.theory.nipne.ro/prinunivers/?page_id=3059, tot până pe data de 4 decembrie.

Pentru detalii legate de târg și regulament pentru concursuri, intrați pe https://events.theory.nipne.ro/prinunivers/