Experimente de chimie pe care le puteți face acasă – educație și amuzament pentru elevi, pe parcursul stării de urgență.

  • Scopul acestui program este să ajute elevii din ciclul primar să își petreacă această perioadă de izolare într-un mod cât mai interesant
  • Programul este format dintr-o serie de experimente de chimie ușor de realizat și sigure, având la bază ingrediente care se găsesc în fiecare casă
  • Pe perioada auto-izolării, experimentele vor fi disponibile pe pagina de Facebook BASF Chemgeneration România, în fiecare luni, miercuri și vineri, la prânz.

Compania BASF a început un program educațional online pentru elevii din școala primară din sudul și centrul Europei, inclusiv pentru cei din România. Scopul acestui proiect este de a ajuta elevii să își petreacă timpul într-un mod interesant și productiv, dezvoltându-și cunoștințele de chimie, în perioada autoizolării. Programul constă în experimente chimice, dedicate elevilor, ușor de făcut acasă.

Prin această campanie, BASF dorește să susțină părinții care, din cauza acestei stări de urgență, pot rămâne fără idei de activități creative, care să umple eficient timpul petrecut în casă, alături de copii.

Experimentele îi vor ajuta pe elevi să cunoască lumea proceselor chimice, să descopere cum se produc diverse fenomene naturale într-o manieră amuzantă și să-și aprofundeze cunoștințele generale, devenind astfel interesați nu doar de chimie, dar și de alte științe. Experimentele pentru tinerii pasionați de știință vor fi disponibile pe pagina de Facebook Chemgeneration România lunea, miercurea și vinerea, la prânz. Atât elevii, cât și părinții vor fi puși în fața unor provocări interesante, precum: crearea unui nor, descoperirea mediilor acide sau bazice și extragerea moleculelor de ADN din fructe. Vom prezenta experimente pe care le puteți face în siguranță și cu ușurință, folosind substanțe care se găsesc în orice casă.

În afară de România, programul BASF este lansat și în alte șapte țări europene: Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Slovacia, Serbia și Slovenia.

Pandemia de Coronavirus a schimbat modelele de comportament la nivel mondial, dar, din fericire, accesul la internet și la numeroasele platforme online de comunicare sunt atât de variate, încât am decis să le exploatăm ca pe niște resurse valoroase. Într-o situație ca aceasta, este important ca tinerii să rămână în siguranță acasă, în timp ce noi, adulții, ne putem ocupa ca șederea lor să fie cat mai plăcută și instructivă”, spune Miroslav Brjnak, Team Leader of Communications & Government Relations, BASF South-Central Europe.

via Premium Communication 
» BASF Chemgeneration
» Pagina web a Chemgeneration