Până în data de 18 septembrie 2022, au loc înscrierile pentru sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea Româno-Americană (URA), una dintre cele mai performante instituții de învățământ superior din țara noastră, cu doi din trei absolvenți angajați în specializarea urmată sau în domenii conexe. Pentru studenții săi, universitatea a pregătit și în acest an multiple beneficii financiare și de studiu, iar taxele se mențin la un preț competitiv. Locurile fără taxă sunt disponibile și pentru cei care vor participa la această cea de-a doua etapă a procesului de înscriere (prima având loc în luna iulie). Ele se vor acorda astfel: bursă de studiu de 1.200 EUR / an pentru primii 20% dintre candidații înmatriculați la programele de licență cu predare în limba română beneficiază, ceea ce înseamnă că unul din cinci studenți învață fără taxă; bursă de studiu dedicată pentru 10% din studenții de la programele de masterat cu predare în limba română.

„Ne propunem ca studenții noștri să aibă o experiență de învățare de nivel occidental și să simtă că suntem în mod autentic alături de ei și de planurile lor de dezvoltare. Acest lucru începe chiar cu modul în care organizăm sesiunile de înscriere și de admitere, care recunosc performanța și efortul depus în anii de studiu anteriori și care iau în considerare provocările tuturor candidaților, cum ar fi situația celor care susțin acum examenul de Bacalaureat. Îi așteptăm cu un sistem educațional bine pus la punct, care menține standardele de profesionalism de care România are mare nevoie, atât pentru colectivul de profesori, cât și pentru nivelul de pregătire al studenților”, declară domnul Prof.univ.dr.habil. Costel NEGRICEA, rectorul Universității Româno-Americane.

Fiecare facultate are o programă dinamică, adaptată domeniului, cu activități precum:

  • Facultatea de Drept – procese simulate, concursuri, practică în instituții juridice;
  • Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității – școli de vară specifice, evenimente științifice cu participare internațională;
  • Facultatea de Informatică  Managerială – concursuri de programare, training-uri cu reprezentanții marilor companii din domeniul IT, stagii de practică;
  • Facultatea de Management–Marketing – incubator de afaceri, conferințe și training-uri cu reprezentanții mediului de business, stagii de practică;
  • Facultatea de Afaceri Internaționale – conferințe cu reprezentanții mediului de afaceri, RAU Accel – accelerator universitar de afaceri;
  • Facultatea de Finanțe și Contabilitate – stagii de practică, mese rotunde și conferințe cu invitați internaționali;
  • Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie – activități și evenimente de specialitate, stagii de practică, competiții sportive.

Mai multe detalii despre fiecare facultate și avantajele oferite de studiul aici se află la https://www.rau.ro/admitere-2022.html.


Calendar admitere septembrie 2022

Perioada de înscriere, care are loc on-line (admitere.rau.ro), se desfășoară până pe 18 septembrie 2022, iar înscrierea în campus este între 5 – 18 septembrie 2022. Admiterea la programele de licență se face cu luarea în calcul, în media de admitere, a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituții de învățământ preuniversitar recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine. Candidații care nu dețin atestate vor susține, în data de 20 septembrie 2022, o probă de concurs ce constă într-un eseu sau interviu (la alegere) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Rezultatele admiterii se afișează în cel mult 2 zile calendaristice de la data susținerii concursului.

În cazul programelor de masterat, media de admitere ia în calcul nota obținută la examenul scris – eseu sau proiect – aceasta având o pondere de 50%, dar și nota obținută la examenul de licență (50%), respectiv de 40% – 60%, în funcție de programul dorit. Concursul de admitere se va desfășura în data de 20 septembrie 2022, iar rezultatele vor fi comunicate în termen de cel mult 4 zile calendaristice.

La același link (https://admitere.rau.ro), studenții admiși își pot confirma locul și, ulterior admiterii, își pot plăti taxa de studii.

Despre Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană (www.rau.ro) a fost înființată în anul 1991, cu scopul de a promova valorile educaționale ale învățământului superior american, pe fondul bogatelor tradiții ale învățământului românesc. Instituția a fost evaluată și acreditată în 2021 de către ARACIS, obținând pentru a treia oară consecutiv calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral. Tinerii care aleg URA au șansa de a studia în România, în condițiile și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional. Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității, https://www.rau.ro.