Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) va organiza joi, 3 octombrie, în cadrul Planului de acțiune privind educația digitală al Comisiei Europene, un concurs în domeniul educației digitale – DigiEduHack – care va dura 24 de ore.

Inițiativa se va axa pe viitorul educației în epoca digitală și va reuni echipe din domeniile educației și inovării pe parcursul unor serii de evenimente ce se vor desfășura simultan în Europa și în afara acesteia.

Peste 50 de echipe vor avea ocazia de a identifica soluții la provocările specifice presupuse de cele trei priorități ale Planului de acțiune privind educația digitală:

  • O mai bună utilizare a tehnologiei digitale pentru predare și învățare,
  • Dezvoltarea competențelor digitale,
  • Îmbunătățirea procesului educațional printr-o analiză mai eficientă a datelor.

DigiEduHack este deschis tuturor celor interesați să se înscrie ca gazde ale evenimentului: ministere, școli, universități, ONG-uri și companii implicate în educație.

Participanții pot fi: elevi, studenți, profesori, cercetători, antreprenori etc.

Primele trei echipe care vor identifica cele mai bune soluții vor câștiga câte un premiu în valoare de 5.000 de euro.

Înscrierile au loc până la 25 septembrie 2019, informații suplimentare fiind disponibile pe site-ul evenimentului: digieduhack.com.

Via: edu.ro
Sursa imaginii: digieduhack.com/media/com_reditem/images/customfield/item/1492/40c5384adb10bc67ae7ddd6f03c4bc1ec0347f8b.png