Asociația Da’DeCe invită artiști implicați în proiecte de educație prin cultură, specialiști și psihopedagogi la o masă rotundă pe tema modului în care cultura poate contribui la educația emoțională a copiilor între 9-13 ani.

Întâlnirea va consta într-un schimb de experiențe privind modul în care preadolescenții se raportează la tema propusă și despre cele mai potrivite instrumente educaționale și artistice pentru a-i împrieteni cu acest subiect. Temă principală de dezbatere este integrarea atelierelor care recurg la cultură/ artă în procesul dezvoltării emoționale a copiilor de 9-13 ani. Privim atelierele ca instrumente care le stimulează formarea, care cresc impactul educativ al programelor și le multiplică efectele după ce acestea s-au încheiat. Vom discuta despre cum simt și cum înțeleg copiii legătura dintre artă și emoție, și cum programele și instrumentele educaționale bazate pe cultură/ artă contribuie la dezvoltarea lor emoțională.

Ca practicieni ai educației prin cultură/ artă – profesori, educatori culturali și artiști interesați de dimensiunea educațională a practicilor culturale – sunteți invitați să participați pentru a împărtăși experiențe similare, proiecte, povești de succes sau abordări creative.

Înscrierile pentru masa rotundă se fac la adresa: info@mnac.ro , până pe 7 octombrie, la ora 17:00.

9 octombrie 2019
10.00-12.00
Muzeul Național de Artă Contemporană, București
Str. Izvor nr. 2-4, aripa E4 (intrarea prin Calea 13 Septembrie, poarta B3)

via culturaineducatie.ro