În anul 2019 se împlinesc 50 de ani de la prima aselenizare cu echipaj uman, realizată în cadrul misiunii Apollo 11 și 60 de ani de la momentul când un obiect spațial fără echipaj, Luna 2 sovietică, a atins suprafața lunii în data de 13 septembrie 1959.

Cu această ocazie, Universitatea din București organizează luni, 24 iunie 2019, evenimentul  „Prima aselenizare – după 50 de ani. Un dialog cu Dumitru Prunariu despre Apollo, Interkosmos și Moon Village”. Dezbaterea este organizată la inițiativa Masteratului de Istoria Ideilor, Mentalităților și Culturii de Masă – o colaborare între Facultatea de Istorie și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – și Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat al UB.

Dialogul va avea loc începând cu ora 17:00 în Aula Magna a Universității din București (Facultatea de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46).

Adresat publicului larg, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, dar și cercetătorilor din diverse domenii de studiu, evenimentul va oferi mai multe informații despre problematica cercetării spațiului cosmic, despre istoria explorării spațiale și, în general, despre istoria și viitorul omenirii, dar și despre cercetarea realizată în aceste domenii.

Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, iar rezervarea acestora se va face în ordinea înscrierilor. Persoanele interesate sunt rugate să își rezerve locul completând formularul disponibil aici: http://bit.ly/50aniASELENIZARE.

Sursa: unibuc.ro