Școala pentru Democrație este un program al Asociației Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vor fi selectați un număr de 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee din județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Teleorman și Municipiul București. Nu este relevantă materia predată, cât interesul pentru implicare civică.

Asociația Expert Forum acoperă costurile pentru participarea profesorilor din afara Bucureștiului, însemnând cazare, masă și transport, iar pe perioada zilelor de training, acoperă mesele și costurile pentru transportul local pentru toți participanții.

 În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vor fi abordate prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă, dar și prin metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, Asociația Expert Forum  va sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un training de 5 zile în care accentul va fi pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
  • Schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a Școlii pentru Democrație
  • Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități
  • Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Ce avantaje aveți ca participant la Școala pentru Democrație:

  • primiți o diplomă de participare
  • puteți primi finanțare pentru a implementa un mic proiect civic în școala/comunitatea dvs., precum cele de aici.
  • deveniți parte a unei rețele de profesori implicați civic la nivel național (peste 100 de profesori) cu care puteți construi proiecte și contribui la schimbarea comunităților din care faceți parte.

Pentru a candida trebuie să ne trimiteți:

  • un curriculum vitae
  • o idee de proiect civic pe care ați vrea să îl implementați și care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea voastră.
  • formularul de candidatură unde veți răspunde la câteva întrebări despre motivația dvs. de a participa la Școala pentru Democrație.

Termin limită pentru înscriere: 15 decembrie 2019, ora 23.59.
Puteți să descărcați apelul de candidatură de aici: Call Școala pentru Democrație 2020 EFOR

Informații suplimentare: Septimius Pârvu, septimius.parvu@expertforum.ro, ​​0787.638.315
Mai multe detalii pe expertforum.ro/scoalapentrudemocratie

 Această ediție Școlii pentru Democrație din ianuarie 2020 este finanțată printr-un grant al Ambasadei SUA în România.

Sursa: expertforum.ro/scoalapentrudemocratie