eTwinning România, împreună cu DCE Promoters – rețea sprijinită de Consiliul Europei pentru promovarea educației pentru cetățenie digitală (coe.int/en/web/digital-citizenship-education/digital-citizenship-education-project) – vă invită să participați la Videoconferința ”Digital Citizenship Education Days”, care va avea loc în perioada 3-4 noiembrie 2020.

În cadrul acestui eveniment, din partea României pot participa 15 profesori din învățământul preuniversitar.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză și se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar.

Videoconferința ”Digital Citizenship Education Days” este organizată de Consiliul Europei în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Tineretului și Sportului din Franța și va aduce împreună profesori și decidenți din mai multe state europene. Scopul evenimentului fiind acela de a informa și a facilita contexte de abordare a conceptelor și practicilor privind competențele de cetățenie digitală în rândul profesorilor și decidenților.

Programul conferinței:

  • 3 noiembrie: 17:00 CET – 19:30 CET
  • 4 noiembrie 17:00 CET – 18:30 CET

Cadrele didactice interesate să participe sunt invitate să completeze formularul de candidatură până la data de 29 octombrie 2020, ora 16:00 (ora României).

Numărul de locuri: 15

Sunt eligibili candidații care:

  • au cunoștințe de limba engleză (autoevaluare);
  • au competențe satisfăcătoare de utilizare a tehnologiei informației și comunicării (TIC), dat fiind că evenimentul va avea loc online.

Selecția participanților se va face în ordinea primirii formularelor, dar respectându-se distribuția rural-urban și distribuția de gen.

Rezultatele selecției vor fi anunțate prin intermediul site-ului național eTwinning – www.etwinning.ro și pe pagina de Facebook.

Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați chestionarul aici.

Drepturi de autor fotografie: Consiliul Europei, Copertă Manual de cetățenie digitală - https://www.coe.int/en/web/digital-citizenship-education/home?desktop=true