Expert Forum organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 5-10 februarie 2019, la Constanța.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vor fi selectați un număr de 18 profesori de orice specializare care predau în scoli gimnaziale sau licee din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Brăila, Galați și Ialomița.

În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vor fi abordate prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Includem metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, Expert Forum va sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, prânzul și pauzele de masă, transportul și cazarea (pentru profesorii din afara localității).

Puteți trimite candidatura până la data de 27 ianuarie 2019, ora 23:59.

Pentru mai multe informații și înscrieri: expertforum.ro/am-lansat-inscrierile-pentru-scoala-pentru-democratie-editia-2019/
Sursa foto: facebook.com/ExpertForum