Școala informală de IT continuă să se implice în găsirea unor soluții practice pentru a îmbunătăți accesul la educație în contextul actual creat de pandemia cu SARS-CoV-2. O serie de video-uri intitulate Digital Teacher au fost pregătite pentru a ajuta în desfășurarea procesului de predare-învățare online.

Prin inițiativa Digital Teacher, mentorii Școlii informale de IT împreună cu alți voluntari din domeniul IT au explicat pas-cu-pas cum se folosește Gmail, Google Classroom, Google Meet, și Zoom. Obiectivul acestui proiect este de a ajuta cadrele didactice să creeze cursuri online folosind aplicațiile indicate anterior.

Cătălin Mihacea, site manager Școala informală de IT Sibiu, și inițiatorul Digital Teacher: „Acest proiect s-a născut din dorința de a da mai departe cunoștințele pe care le avem în domeniul IT. Cu câteva setări de bază, explicate pas cu pas în video-urile Digital Teacher, aceste platforme se pot folosi cu ușurință și în siguranță, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau părinți. Vom continua seria video-urile explicative cu Jamboard și Microsoft Teams, dar și alte instrumente/ aplicații care pot face diferența în experiența online de predare-învățare.

Inițiativa Digital Teacher se alătură proiectelor Școlii informale de IT demarate în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, cu scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță) pentru elevii din mediul rural. În cadrul proiectului IT4KIDS în mediul rural, au fost donate peste 300 de echipamente IT (laptopuri, tablete, routere, etc), care au ajuns în 15 instituții de învățământ din județele Sălaj, Sibiu, Cluj, Iași, Dolj, Constanța și Buzău. Peste 120 de cadre didactice din mediul rural din județele Sibiu, Sălaj și Cluj, au beneficiat in cadrul acestui proiect de cursuri online gratuite de „Inițiere în platformele de comunicare Zoom și Google Classroom”, livrate de mentorii Școlii informale de IT.

Cele 8 sesiuni video realizate de Şcoala informală de IT pentru cadre didactice sunt disponibile pe YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7PSQZkn0EW1DxTpV7FZew2wmR0c9EVOG

1. Cum creăm un cont de GMAIL? 1:09
2. Cum folosim GOOGLE CLASSROOM? 4:07
2.1. Cum folosesc elevii GOOGLE CLASSROOM? 2:27
3. Cum folosim GOOGLE MEET pentru o sesiune de curs? 1:38
4. Cum creăm un cont pe ZOOM? 2:17
4.1. Cum creăm o sesiune în ZOOM? 1:45
4.2. Cum dăm startul unei sesiuni în ZOOM? 3:01
4.3. Cum accesăm o sesiune deja creată în ZOOM? 2:13

Text și imagine: Școala informală de IT