Și în anul școlar 2021-2022, proiectele gratuite Junior Achievement România pot fi implementate de profesori în sistem hibrid, indiferent de disciplina predată.

De ce ar alege un profesor programele și proiectele Junior Achievement?

 1. Programe internaționale gratuite, aprobate și recunoscute. Sesiuni de training de specialitate
  Curriculumul JA, permanent îmbunătățit, cuprinde în acest an și mai multe resurse interactive adaptate educației în sistem hibrid. Toți profesorii pot utiliza resursele din programele Junior Achievement, având în vedere faptul că acestea formează competențe transversale. Astfel, programele (de educație antreprenorială, educație economică, educație financiară, educație pentru orientare profesională, educație pentru sănătate, educație STEM și pentru dezvoltarea abilităților de viață) și, implicit, resursele acestora sunt dezvoltate conform nevoilor tinerilor și adaptate fiecărui nivel de învățământ, de la clasa 0 până la clasa a XII-a și chiar universitate, în cazul programului de antreprenoriat. Materialele sunt aprobate de Ministerul Educației.
 2. Flexibilitate. Kit cu materiale complet, resurse internaționale localizate pentru România
  Toate programele includ un kit complet de materiale pentru elevi și profesori, cu acces la platforma Learning Management System JA Inspire™, certificate pentru profesori și elevi, traininguri și consultanță pentru profesori, inclusiv pentru predarea în sistem hibrid a materiilor obișnuite, dar și acces la ore metodice pentru o mai bună planificare a acestor lecții. Junior Achievement oferă și o mare flexibilitate privind modul de implementare a acestor programe. Prin implementarea programelor sub formele Opțional/CDȘ, activități extracurriculare, cerc, școală după școală ș.a. sau a proiectelor din Săptămâna Școala Altfel, profesorii și tinerii au acces la acestea în format electronic și hybrid learning.
 3. Burse pentru elevi și profesori și resurse de finanțare pentru școli
  Programele și proiectele Junior Achievement oferă acces la competiții și evenimente naționale și internaționale, prin care elevii și profesorii pot beneficia de premii și burse, iar școlile de finanțare. În ultimii ani, sute de elevi și profesori au fost beneficiari și zeci de instituții de învățământ câștigătoare au reușit să-și doteze și să-și modernizeze laboratoarele cu fondurile obținute, dar și să efectueze o serie de lucrări pentru îmbunătățirea bazelor didactice ale școlilor.
 4. Acces la rețeaua internațională Junior Achievement
  Cadrele didactice apreciază în egală măsură accesul la rețeaua Junior Achievement. În funcție de implicarea acestora în programe și proiecte, profesorii și elevii pot interacționa cu tineri și cadre didactice din rețeaua JA globală (40 de țări din Europa și peste 100 din lume).

Cum se poate înscrie un profesor?

Consultați broșurile și ghidurile puse la dispoziție de Junior Achievement România: jaromania.org/noutati/programe-si-proiecte-educationale-oferite-gratuit-scolilor-de-junior-achievement-romania

Resursele educaționale sunt gratuite, adaptate pentru învățământul hibrid (în clasă și în mediul online) și accesibile de pe calculator/ tabletă/ telefon.

Un cadru didactic se poate înscrie la maximum 3 discipline JA (accesând toate resursele aferente programelor și proiectelor din acele discipline).

Sursa: Junior Achievement România
Imagine: Junior Achievement