Universitatea din București vă invită să participați la evenimentul „Mintea din multiple perspective. O pledoarie pentru importanţa teoretică, educaţională şi instituţională a ştiinţelor cognitive”.

Conferința este susținută de Mircea Dumitru, rector al Universității din București, și Radu J. Bogdan, profesor la Universitatea Tulane din New Orleans şi director al programului de master în științele cognitive „Open Mind” din cadrul Facultății de Filosofie a Universității din București.

Evenimentul va avea loc luni, 25 noiembrie 2019, la Ateneul Român (Str. Benjamin Franklin, nr. 1-3), începând cu ora 18:30, și este organizat de Universitatea din Bucureşti, în cadrul Conferințelor Ateneului Român.

Dialogul se va axa pe teme de actualitate în domeniul interdisciplinar al ştiinţelor cognitive,  precum şi pe diferitele abordări, concepte și descoperiri din această zonă.

Astfel, prin acest dialog, cei doi protagonişti îşi doresc să creeze un spaţiu de dezbatere interactiv pentru elevi, studenţi, cercetători, precum şi toţi cei pasionaţi de acest domeniu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibilePentru participarea la eveniment este necesară înscrierea prealabilă, prin completarea formularului regăsit aici.

Ştiinţele cognitive oferă un cadru interdisciplinar si intercomunicativ indispensabil pentru variatele discipline care studiază mintea.

Predate în liceu şi universitate, deschid minţile tinerilor către variatele discipline componente şi legăturile dintre ele, permiţând alegeri judicioase de specializări şi studii superioare, ca şi o mai bună înţelegere generală a minţii umane. Programe instituţionalizate liceale şi universitare sunt necesare pentru predarea regulată a ştiinţelor cognitive şi pregătesc, de asemenea, terenul pentru constituirea instituţională de grupuri de cercetare specializate în anumite combinaţii de ştiinţe cognitive, precum neuropsihologia socială, neuroetică sau antropologia cognitivă evoluţionistă.