La concursul de robotică nextlab.tech se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie și orice altă disciplină. Se pot înscrie și cadrele didactice de la ciclul primar.

Se oferă gratuit 500 de kit-uri de roboţi şi 200 de sesiuni de roboajutor.

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs sunt rugate să completeze un formular pentru a putea primi conturile gratuite pentru elevi necesare la concurs. Formularul este disponibil pe pagina nextlab.tech/inscriere

Profesorii sunt invitați să se înscrie, de preferință, până pe 11 martie 2020. Participarea este gratuită.

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele III-IX. Are două faze şi trei secţiuni. Înscrierea este gratuită! Aici elevii învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C.  În prima fază, toți elevii beneficiază gratuit de un curs de robotică susținut de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii. Prima fază e bazată pe roboței virtuali și e 100% online. Faza a doua presupune construirea unor roboței fizici. Sponsorul principal naţional Banca Comercială Română oferă gratuit 500 de kit-uri de roboţi şi finanţează 200 de sesiuni de roboajutor. Concursul este  înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Nationale prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, pozitia 99.

Mai multe informații: nextlab.tech

Sursa: https://nextlab.tech/
Sursa imaginii: youtube.com/watch?v=qdD1uqbLRi0