Conferința Națională a Comunității „Educație pentru Știință” se desfășoară în perioada 28-30 aprilie, la Suceava.

Evenimentul susține schimbul de idei și de bune practici în domeniul educației pentru știință, promovând inițiativele de realizare a comunităților de învățare, de bune practici, a ecosistemelor ce susțin dezvoltarea și orientarea profesională pentru elevi și studenți.

În cadrul acestei ediții, vor fi puse în discuție perspectivele de dezvoltare a educației STEM după o perioadă plină de tulburări sociale la nivel global. Participanți în cadrul atelierelor, prezentărilor și meselor rotunde sunt provocați să reflecteze la schimbările în ceea ce privește finalitățile educaționale, rolul profesorilor, organizarea educației și a școlii pe care ultimele evenimentele le anunță.

Conferinţa se adresează profesorilor de ştiinţe din învăţământul preuniversitar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii, profesori învăţământ primar etc.), profesorilor consilieri școlari, studenților care se pregătesc pentru cariera didactică, universitarilor, cercetătorilor în educaţie, cercetătorilor ştiinţifici, membrilor unor organizaţii ce desfăşoară programe educaţionale, decidenţilor şi în general tuturor celor interesaţi de dezvoltarea unui învăţământ de calitate în domeniul STEM.

Numărul total de participanţi aşteptat este de aproximativ 150. Înregistrarea cererilor de participare se face până pe data de 8 aprilie, pe pagina: https://cnces.educatiepentrustiinta.ro/ro/inscriere

Se acordă sprijin financiar participanților, conform condițiilor de eligibilitate.

Participanții pot să îşi aleagă zilele în care doresc să participe la activităţi (1 – 3 zile) şi tipul de activităţi la care doresc să participe.

Dacă doresc, participanții sunt invitați să trimită propuneri pentru o prezentare de 15 minute pe următoarele teme:

  • Bune practici în predarea științelor în contexte de criză
  • Proiecte educaționale desfășurate la nivel european, național sau regional
  • Perspective privind dezvoltarea parteneriatelor școală – comunitate
  • Strategii instituționale privind educația STEM (ex. STEM school label)
  • Abordări de sprijin a comunităților vulnerabile prin educația STEM (ex.ROSE)

Pagina de înscriere a propunerilor de contribuții: https://cnces.educatiepentrustiinta.ro/ro/participare

Sursa și imagine: cnces.educatiepentrustiinta.ro