Elevii români care își doresc să studieze la universități din străinătate aleg ca prime opțiuni domeniile computer science, economie, drept, psihologie, medicină și inginerie, conform datelor companiei de consultanță în domeniul educației Upgrade Education.

Cea mai mai populară destinație este Olanda – din motive economice.

Elevii se gândesc la o universitate din UE ca plan de rezervă dacă nu sunt admiși în SUA sau datorită cheltuielilor mult mai mici. După Brexit, foarte puțini se mai gândesc la Marea Britanie ca variantă viabilă, mulți se îndreaptă către universități din Europa, unde școala e ieftină sau gratis, cum este Olanda. Alte țări foarte accesibile sunt cele nordice sau Germania. Mulți absolvenți vor să se întoarcă în țară după facultate, mai ales cei care studiază business vor să facă acest lucru pentru a-și deschide o afacere”, afirmă Tinu Bosînceanu, fondator și mentor Upgrade Education.

Compania susține inclusiv elevii cu rezultate deosebite: în urma unui concurs încheiat în luna martie, 7 olimpici internaționali și naționali la diferite materii au primit burse complete din partea Upgrade Education pentru a aplica la universități de top din SUA, iar încă 5 au primit burse cu 50% reducere.

Upgrade University Summit 2022

Pentru a răspunde întrebărilor elevilor și părinților despre studiul în străinătate, compania de consultanță în domeniul educației Upgrade Education va organiza, în weekendul 2-3 aprilie, cea de a treia ediție a Upgrade University Summit.

Evenimentul va avea loc online, gratuit: pagina de înregistrare upgrade.education.

Un motiv important care a stat la baza organizării noii ediții a fost acela că, în ciuda pandemiei, numărul de elevi care a optat să plece la facultate în străinătate se menține crescut și este cu atât mai valoroasă creșterea awareness-ului asupra importanței alegerii corecte a unei facultăți de top.

La ediția din acest an a Upgrade University Summit, au confirmat prezența reprezentanți și cadre didactice de la Cambridge University, NYU Abu Dhabi, Johns Hopkins University, Warwick University, University of Amsterdam, Jacobs University sau Bocconi University.

Mentorii invitați, alumni Harvard, Cambridge sau Oxford, vor susține prezentări pentru dezvoltarea de abilități practice, specifice provocărilor necesare pentru accesarea studiilor externe.

“Sperăm să răspundem la acest summit tuturor curiozităților elevilor și părinților cu privire la pregătirea și selecția pentru studiile universitare în străinătate. Atunci când aplică, elevii se așteaptă ca universitatea să le ofere o deschidere foarte mare în carieră, să fie intr-un mediu divers, să aibă acces la educație de top. Părinții sunt interesați să fie o universitate renumită, de calitate, sunt interesați de oportunitățile de după facultate și să fie copilul fericit, să facă ce îi place”, adaugă Tinu Bosînceanu.

Cel mai mare mit în educație

Fondatorul Upgrade Education consideră că mitul cel mai mare legat de educație este că domeniul pe care îl studiezi la facultate e domeniul în care vei profesa toată viața.

„Multor elevi le spunem să studieze domeniul de care sunt interesați, pasionați, pentru că oportunități se vor găsi. Mai ales că este foarte greu de prezis cum va arăta piața muncii peste 5-10 ani, multe dintre joburile la care aplică acești copii s-ar putea nici măcar să nu existe acum”, explică fondatorul Upgrade Education.

Aproape 600 de elevi au fost consiliați să acceseze studiile în străinătate prin intermediul Upgrade Education de la fondarea companiei în 2017.

Dintre toți elevii cu medii peste 8 care au apelat la Upgrade Education încă din clasa a X-a, 84% au ajuns la facultăți din top 100 mondial.

Despre Upgrade Education:

 Upgrade Education este o companie românească ce oferă consultanță și suport academic pentru identificarea aptitudinilor personale ale elevilor încă din timpul liceului și ghidarea acestora în vederea aplicării în învățământul superior, pe tot parcursul către centre universitare de anvergură din Europa, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Cu sprijinul Upgrade Education elevii pot fi incluși în programe de mentorat și pot găsi îndrumare completă de pregătire și aplicare până în faza de admitere în cadrul universităților internaționale de top.

Printre mentorii Upgrade Education se numără absolvenți ai universităților de prestigiu Oxford, Yale, Harvard, Amsterdam, Berkeley sau TU Delft.

Mai multe informații despre Upgrade Education…

Sursa: DiFine PR