Prin intermediul proiectului „Știința de acasă”, elevii din învățământul primar și gimnazial, precum și liceenii și studenții din întreaga țară au acces la diverse resurse în format multimedia pe teme din domeniul științelor. Toate informațiile sunt disponibile pe bayer.com/ro/ro/stiinta-de-acasa.

Ce este “Știința de acasă”? O platformă integrată, dezvoltată pentru 3 proiecte cheie:

  • Baylab – bibliotecă de materiale descărcabile gratuite și videotecă cu experimente științifice, ce pot fi realizate în siguranță și acasă, de către elevi, în completarea informațiilor primite la ore. Cu peste 30.000 de participanți din România și Republica Moldova în sesiunile din ultimii 6 ani, Baylab este un proiect strategic al companiei Bayer, lansat în anul 2014 cu scopul de a îi împrieteni pe copii cu ştiinţa şi a creşte interesul faţă de şcoală şi învăţare în sens larg.
  • EdMed – o colecție de sfaturi utile din domeniul educației pentru sănătate și a primului ajutor, pe înțelesul elevilor din învățământul preuniversitar, realizate în parteneriat cu Asociația Caravana cu Medici. În iulie 2016, Bayer România s-a alăturat demersului iniţiat de  „Caravana cu Medici”, pentru a oferi asistenţă medicală gratuită locuitorilor din zonele rurale izolate ale României, iar începând cu 2019 este partener al proiectului de Educație Medicală dezvoltat de aceștia.
  • Life & Science Talks – o arhivă de conferinţe pentru studenţi, prin intermediul cărora experți din cadrul Bayer se conectează cu studenții pentru a crea o punte între cunoștințele acumulate pe parcursul facultății și aplicabilitatea lor în viața reală. Proiectul lansat în anul 2017 a deschis dialogul între studenţii facultăţilor de medicină, farmacie, științe agronomice, drept și comunicare din mai multe oraşe din ţară și experții Bayer pe subiecte ca: sustenabilitate, digitalizare, etica în corporaţii, ştiinţă, cercetare, comunicare, resurse umane, stewardship şi utilizare responsabilă, ledearship, inovaţie şi multe altele.

Platforma Știința de Acasă va fi actualizată în mod constant, în cadrul celor 3 proiecte, iar actualizările vor fi comunicate constant prin intermediul paginii de Facebook facebook.com/BayerRomania.

Sursa pentru text și imagine: Comunicat de presă Bayer