Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București desfășoară, în perioada 7-29 mai 2021, proiectul anual Zilele Porților Deschise, prin care se dorește promovarea programelor de licență și masterat în rândul elevilor de liceu și, respectiv, al studenților din anii terminali.

Dat fiind contextul pandemic actual, acest proiect se va desfășura în mediul online, atât prin intermediul unor webinare, cât și prin intermediul grupurilor de Facebook „Zilele Porților Deschise Licență 2021” și „Zilele Porților Deschise Masterat 2021”, unde elevii și studenții le vor putea adresa întrebări voluntarilor asociației.

Webinarele vor fi ținute atât de profesorii facultății, cât și de voluntarii asociației și au în vedere informarea elevilor și studenților în legătură cu aspectele organizatorice ale facultății și detalii legate de multiplele specializări și limbi studiate în cadrul acesteia.

Comparativ cu ediția anterioară a proiectului, anul acesta vor avea loc și două sesiuni de informare, independente de webinarele ținute de profesorii facultății, care vor aduce în discuție posibilitățile de angajare în urma terminării programelor de licență sau masterat ale Facultății de Limbi și Literaturi Străine, precum și aspecte legate de cămine, taxe, metodologie de admitere și multe altele. În cadrul acestor webinare, elevii pot primi răspunsul la toate întrebările pe care le au, webinarele având și o secțiune de Q&A.

Edițiile trecute ale proiectului Zilele Porților Deschise s-au dovedit a fi și ele de succes, studenții participanți declarându-se plăcut impresionați de acesta. Mai jos puteți citi câteva păreri ale studenților care au participat la ediția de anul trecut a proiectului Zilele Porților Deschise:

Am ales să particip la ZPD din dorința de afla cât mai multe despre facultate, corpul didactic și departamentul la care doream să aplic în cadrul FLLS. A fost o oportunitate inedită, în care am avut un prim contact cu facultatea și cu viața de student. Le recomand tuturor elevilor interesați de limbi străine să participe în cadrul acestui proiect, întrucât vor afla o mulțime de informații care, cu siguranță, le vor ușura decizia cu privire la programul de studii pe care doresc să îl urmeze.”  (Andreea Cuprian, Participant Zilele Porților Deschise 2020, Asistent-Coordonator Zilele Porților Deschise 2021)

Zilele Porților Deschise a reprezentat primul meu proiect în calitate de Asistent-Coordonator și, totodată, acesta a fost și primul proiect ASLS care a fost făcut în întregime online.

Faptul că am fost nevoite să mutăm totul în online a avut și beneficii deoarece înainte, când totul era fizic, nu mulți elevi reușeau să ajungă la București și să intre la diferite ore, dar acum nu contează în ce parte a țării te afli, deoarece tot vei putea intra la ore.

Webinarele sunt importante, deoarece vă pot ajuta să vă dați seama dacă vă atrage secția respectivă și dacă vi se potrivește. Eu am participat și la cele de la master și pe mine m-au ajutat foarte mult să-mi aleg un program pe care să-l urmez mai departe.

În încheiere, vreau să vă spun să profitați de această oportunitate, să intrați la cât mai multe webinare, să puneți întrebări dacă aveți nelămuriri, atât nouă, voluntarilor ASLS, cât și profesorilor în cadrul webinarelor.”  (Oana Minea, Asistent-Coordonator Zilele Porților Deschise 2020, Coordonator Zilele Porților Deschise 2021)

***

Pentru detalii și informații suplimentare, puteți contacta Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, pe pagina de Facebook ASLS România sau să intrați pe grupurile specifice proiectului:

Zilele Porților Deschise Licență: facebook.com/groups/560025258303686;

Zilele Porților Deschise Master: facebook.com/groups/243937394100116.

***

ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine) a fost înființată în 1999 și este singura asociație reprezentativă a facultății.

Rolul său este de a susține și reprezenta interesele studenților din facultate în raport cu conducerea acesteia (Decanatul și Consiliul Facultății). Își propune să ajute studenții în tot ceea ce privește mișcarea de reprezentare studențească, dar și pe plan profesional și personal, toate acestea prin activitatea sa: participarea activă la viața studențească și organizarea proiectelor caracteristice și de divertisment.

Imagine: ASLS