“Eroi în creștere: Aventura celor 7 ani de acasă” este un film independent, cu rol EDUCATIV, care își propune să aducă o contribuție la o lume în care virtuțile prieteniei, generozității, empatiei, respectului față de diversitate, responsabilității, politeții, comportamentului cuviincios în mediul online sunt bine înțelese din primii 7 ani de acasă.

Filmul se dorește a fi o unealtă de parenting, adresat în special părinților cu copii de 4-12 ani, interesați de oportunitatea vizionării unui film care se dorește a declanșa ulterior o discuție cu rol în educație morală, și nu numai.

Filmul este produsul muncii unor ieșeni cu multă pasiune și un strop de nebunie. Discutăm despre o comedie, dar cu limbaj și acțiuni adaptate pentru întreaga familie. Scenariul a fost revizuit de o echipă de masteranzi si doctoranzi din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonată de conf. univ. dr. OANA DĂNILĂ, iar produsul final reprezintă un exercițiu cu valențe multiple:

  • Cei 10 protagoniști copii (cu vârste între 5 și 12 ani) au participat, vreme de 6 luni, la cursuri de actorie; apoi au petrecut zeci de ori la filmări, dezvoltându-și deopotrivă multe alte abilități (lucrul în echipă, rezistența la frustrare, creativitatea, abilitatea de a gestiona emoțiile, etc);
  • Familiile acestora au fost susținătorii lor direcți în fiecare moment și sunt dovada bunei colaborări dintre sistemul parental și organizațiile de educație alternativă;
  • Regizorul, alături de antrenorul actorie și regizor secund, au prelucrat multe alte ore după finalizarea filmărilor.

Proiectul a fost sprijinit de o serie de ambasadori, ce și-au asumat câte o virtute:

  • Daniel Buzdugan și Mihai Morar, ambasadorii PRIETENIEI
  • Damian Drăghici, ambasadorul respectului față de DIVERSITATE
  • Ioana Chichet-Macoveiciuc ( Prințesa Urbană), ambasadorul EMPATIEI
  • Pr. Dan Damaschin (INIMO), ambasadorul GENEROZITĂȚII
  • Dr. Cristina Muntean, ambasadorul RESPONSABILITĂȚII
  • Miruna Boboc, ambasadorul POLITEȚII
  • Roboțelul, ambasadorul COMPORTAMENTULUI ONLINE

Vă invităm să petreceți timp de calitate în familie, iată trailerul pentru a vă face o primă impresie:

Când poate fi vizionat?

În perioada 29 iunie – 7 iulie, “Eroi în creștere: Aventura celor 7 ani de acasă” va rula în rețeaua de cinematografe Cinema City.

Unde?
Doar la Iași (29, 30 iunie; 4, 6,7 iulie) și Timișoara (4 și 5 iulie)!

Biletele pot fi achiziționate AICI!

Sursa: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași