Joi, 25 februarie 2021, Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București organizează Conferința științifică națională cu participare internațională „Educația specială în pandemie”.

Evenimentul va fi organizat online pe platforma Google Meet și se adresează experților, cercetătorilor, profesorilor din mai multe domenii: psihopedagogie specială, psihologie, sociologie, asistență socială, precum și studenților, alături de organizații guvernamentale și nonguvernamentale.

Persoanele interesate poate participa în calitate de auditori, cu diplomă de participare, sau cu o lucrare sau prezentare la una sau mai multe dintre direcțiile tematice, iar autorii vor primi o diplomă de participare cu menționarea lucrări prezentate. Aceștia trebuie să se înscrie prin intermediul unui formular online, până pe 7 februarie 2021. Termenul-limită pentru trimiterea articolelor științifice este 17 februarie 2021.

Pentru participarea la conferință și pentru publicare NU se solicită TAXĂ.

Participanții la acest eveniment științific pot aborda una din următoarele direcții tematice: Dizabilitatea in contextul pandemiei. Regres sau schimbare de paradigmă?Învățământ special online. Provocări și bune practiciTerapia la distanță între oportunitate și realitateCopilul cu nevoi speciale și familia în pandemie. Studenții au posibilitatea de a prezenta sau de a trimite o lucrare care se încadrează într-una dintre temele enumerate, rigorile fiind similare cu cele din cadrul unei sesiuni de comunicări științifice studențești.

Organizatorii fac demersuri pentru acreditarea conferinței la Colegiul Psihologilor din România.

Lucrările vor fi publicate în Reviw of Psychopedagogy

Lucrările prezentate în cadrul conferinței pot fi publicate în volumul 1/2021 al Review of Psychopedagogy / Revista de Psihopedagogie (ISSN1584-4919). Articolele trimise vor fi recenzate de către doi evaluatori independenți iar eventualele modificări și acceptul final pentru publicare vor fi transmise individual autorilor.  Materialele pentru publicare vor fi transmise în limba engleză și română

Mai multe informații, condițiile de publicare și formularul de înscriere pot fi accesate aici.

 

Apel la contribuții științifice pentru conferința „Educația specială în pandemie”, organizată de FPSE

Sursa imaginii: Anunțul Universității din București