Sunt deschise înscrierile de proiecte pentru programul de finanțare „Cu apele curate”, finanțat de Lidl România! În 2021, programul este extins și pe afluenții Dunării, cu scopul de a reduce și preveni poluarea cu plastic a apelor fluviului.

Proiectele cu idei creative și sustenabile care susțin scopul acestui program pot fi înscrise până la data de 5 aprilie 2021, ora 18:00, pe platforma http://grantwizard.ro/communitygrant/

Valoarea proiectului trebuie să fie de maximum 50.000 de lei, în cazul granturilor mici.

Granturile mici se adresează liderilor comunitari și organizațiilor de tip grassroots din România: grupuri comunitare locale, asociații de proprietari locale și unități de învățământ locale care rezolvă probleme punctuale legate de poluarea cu plastic a apelor Dunării și afluenților Dunării cu care se confruntă comunitatea din care fac parte.

Regulamentul acestei runde este disponibil pe pagina grantwizard.ro/communitygrant/documente/regulament2021.pdf.

Administratorul programului de granturi este ARC România. Adresați orice întrebări pe adresa de e-mail: dana.m@arcromania.ro.

Vă puteți crea un cont pe platformagrantwizard.ro/communitygrant pentru a înscrie proiectul.

Programul de granturi vine în completarea proiectului „Cu apele curate”, un program susținut de Lidl România, ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), Bloc0 și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Organizațiile câștigătoare vor fi anunțate despre decizia de finanțare până la data de 14 mai 2021.

Imagine: http://grantwizard.ro/communitygrant/