Seminarul își propune să ofere spațiul și contextul pentru schimbul de practici și dialoguri pe tema incluziunii sociale și a abandonului școlar timpuriu.  Acesta se adresează reprezentanților din domeniile: școlar, formare profesională și învățământ universitar.
Perioada de desfășurare este 9 iunie 2019 – 12 iunie 2019.

Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură disponibil aici și transmiterea lui în format scan la adresa nicusor.ciobanu@anpcdefp.ro, subject e-mail: Vizita de studiu Role Modeling, Grecia.
Data limită pentru înscriere este: 5 mai 2019

Profilul participantului:

  • reprezentant al unei instituții de învățământ implicate în domeniul incluziunii sociale, cu experiență în Programul Erasmus+;
  • este motivat să dezvolte un viitor proiect Erasmus+ în domeniul incluziunii, fiind obligatorie depunearea unui proiect Erasmus+ la unul din termenele din 2020;
  • are acordul organizaţiei/instituţiei pentru angajarea într-un parteneriat în numele acesteia;
  • deţine cunoştinte avansate de limba engleză (scris, vorbit).

Alte detalii:

  1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
  2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren  (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
  3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi  reținut din cheltuielile de transport, la decont).
  4. Agenția Națională din Grecia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente  programului de activități.

Sursa: erasmusplus.ro