Până pe 28 februarie 2019, cadrele didactice din toată țara își mai pot înscrie unitățile de învățământ la Ediția Suporterilor 2018-2019 a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Este ultima șansă, în această ediție, pentru orice grădiniță, școală sau liceu să nu rateze cursa pentru premiile locale și naționale, ca Școală-Suporter, și să ofere elevilor săi o experiență de voluntariat pentru mediu.  Este, de asemenea, o șansă să contribuie la recordurile celei mai active mișcări de tineret care mobilizează comunitățile la colectarea corectă a deșeurilor electrice.

Înscrierea ca Școală-Suporter în Patrula de Reciclare este foarte simplă – unitatea de învățământ trebuie doar să susțină echipa locală predând la reciclare minimum 30 kg de deșeuri electrice(orice aparate electrice sau electronice de casat din gestiune sau aduse de elevi). Solicitarea de preluare a deșeurilor se poate face la scoalasuporter@rorec.org sau la numărul de telefon 0745 143 082.

Ediția Suporterilor (2018-2019) se anunță deja drept una din cele mai de succes ediții ale programului! În primele 4 luni ale ediției în curs, voluntarii au ajutat la colectarea a peste 1.000.000 de kg de deșeuri electrice și vor să stabilească un nou record – să contribuie la colectarea a 100g de DEEE per locuitor al României, până la 31 august 2019. CE înseamnă acest lucru? Ca fiecare cetățean al României să colecteze măcar 5 baterii și să se asigure că ajung la reciclare, cu ajutorul Patrulei, în loc să le arunce la gunoi!

Susținerea Școlilor-Suporter va juca un rol decisiv la desemnarea echipelor locale care vor câștiga premiile naționale. La această ediție, Școlile-Suporter au acces atât la premiile locale, cât și la cele naționale.

Sursă foto: Desene Liceul de Artă Carmen Sylva Ploiești
Sursă conținut: patruladereciclare.ro