„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor cu clasele V – X din România. Începând din acest an concursul se va desfășura pe două secțiuni:
A – clasele V-VIII – Concursul clasic ce presupune organizarea și realizarea de activități și colectare selectivă
B – clasele IX-X – Concurs de Proiecte.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele pentru sectiunea V-VIII se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Școala câștigătoare va primi Trofeul SZW2019, o tabla interactivă, cu videoproiector și laptop pentru a-și îmbunătăți procesul educativ și pentru a face învățatul mai atractiv pentru elevi.

Echipele înscrise în secțiunea IX –X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc. Proiectul care va aduna cele mai multe puncte va primi Trofeul SZW2019 și va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în funcție de nevoile proiectului.

Termen limită pentru înscrieri: 1 martie.
Perioada de desfășurare a competiției este 4 Martie – 10 Mai 2019.
Înscrie-ți școala și câștigă unul dintre premiile puse in joc sau participarea Gratuită în tabăra „Zero Waste Summer Camp”!

Înainte de înscriere vă recomandăm să citiți REGULAMENTUL competiției disponibil pe pagina – ecostuff.ro/scoala-zero-waste

Sursă imagine și informații: ecostuff.ro/scoala-zero-waste  și stiri.ong/ong/educatie/au-inceput-inscrierile-pentru-concursul-national-scoala-zero-waste-editia-2019