DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a lansat un plan complet de lecție, ca parte a strategiei sale de a susține tranziția către o economie circulară. Materialele educaționale se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și oferă o serie de instrumente utile cu ajutorul cărora profesorii – sau toți cei care lucrează cu tinerii – să poată prezenta conceptul de economie circulară și modul în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea resurselor naturale.

Intitulat Let’s Go Circular!, planul poate fi solicitat pe DSSmith.com/ro:
https://www.dssmith.com/ro/sustenabilitate/construire-fundatii-puternice/grija-angajati-comunitati/plan-lectie-economie-circulara

Materialele sunt disponibile în următoarele limbi: română, engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, poloneză, maghiară, portugheză, croată, daneză, cehă.

Lecțiile sunt construite pe baza unor exemple din viața de zi cu zi, activități antrenante și videoclipuri captivante, prin care sunt explicate diferențele dintre economia liniară și cea circulară. În același timp, tinerii vor putea înțelege mai bine importanța pe care o are reciclarea în gestionarea corectă a resurselor naturale limitate.

* * *

În contextul strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a propus să implice în economia circulară 5 milioane de persoane până în anul 2030, inspirând comunitățile din întreaga lume să creeze un viitor mai sustenabil și circular. În România, fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești are un parteneriat pe termen lung cu școlile generale din regiune și a instruit peste 720 de elevi cu privire la reciclare și protejarea resurselor naturale, pe parcursul ultimilor trei ani.

Economia circulară este o soluție alternativă la economia liniară actuală. Spre deosebire de mentalitatea „a lua, a produce, a consuma și a arunca” – așa cum se întâmplă în cazul economiei liniare, modelul circular se bazează pe principiile gestionării deșeurilor și poluării încă din etapa de proiectare, menținerii produselor și materialelor în uz și regenerării sistemelor naturale.

DS Smith este lider în producția de soluții de ambalare sustenabile, produse din hârtie și servicii de reciclare la nivel mondial, care operează cu un model de afaceri circular. În România, operațiunile companiei includ o fabrică de hârtie la Zărnești – cea mai mare de acest tip la nivel național, producând hârtie din fibre reciclate și deservind aproape jumătate din cererea internă – un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare la Otopeni și Cluj Napoca, două unități de producție a ambalajelor la Ghimbav și Timișoara, și trei centre de service în Pitești, Timișoara și Otopeni, cu peste 650 de angajați în total.

Sursa: BDR Associates, via iTeach
Imagini: DS Smith