AVE (Asociația pentru Valori în Educație) a deschis înscrierile la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021, dedicate directorilor de școli cu performanțe excepționale.

Înscrierile se pot face până pe 14 octombrie.
Sunt eligibili directorii și directorii adjuncți de grădiniță, școală sau liceu din România care au fost în funcție în anul școlar 2020 – 2021.

La Gala Premiilor pentru Directorii Anului vor fi premiați liderii din educație pentru calitățile lor excepționale de leadership, management și strategie, dar și pentru implicarea în procesul de transformare a educației, inclusiv prin implementarea de proiecte care au contribuit la dezvoltarea instituției de învățământ.

Premiile vor fi oferite pentru patru categorii, respectiv „Egalitate de Șanse”, „Antreprenoriat”, „Inovație”, precum și marele premiu, „Directorul Anului 2021”. Vor primi aceste distincții directorii care au îmbunătățit accesul la educație pentru copiii care provin din medii defavorizate, directorii care au identificat oportunități și resurse pentru a susține transformarea procesului educativ din școala lor și au implementat soluții care au îmbunătățit calitatea educației pentru elevi și, în egală măsură, au inovat prin proiectele și soluțiile aduse în școlile și comunitățile din care fac parte. Directorul Anului va fi selectat în funcție de calitățile extraordinare de leadership și de rezultatele remarcabile pentru proiectele pe care le derulează.

Aplicațiile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se fac online

Pentru a se înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, liderii școlilor trebuie să completeze formularul de aplicare de pe site-ul Asociației pentru Valori în Educație, care conține trei secțiuni despre profilul directorului și profilul școlii pe care o conduce. În aplicație, directorii vor oferi detalii despre impactul pe care l-au avut în acest an școlar, prin răspunsuri la întrebări directe. Formularul poate fi accesat și completat pe form.jotform.com/212491776066361.

În egală măsură, directorii pot fi încurajați să aplice și prin intermediul recomandărilor. Astfel, cei care cunosc un director de școală pasionat și determinat să transforme educația în școala din care face parte, îl pot recomanda prin completarea formularului form.jotform.com/212491655700352. Directorii altfel recomandați vor fi contactați de reprezentanții Galei pentru înscriere.

Aplicațiile fiecărui director vor intra în etapa de jurizare, iar cei selectați vor fi programați ulterior și la un interviu cu comisia deliberatoare. Jurizarea se desfășoară între 14 și 20 octombrie, iar comisiile vor fi compuse din șase manageri de business și un specialist educațional sau reprezentant al unei instituții publice din domeniul educației.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de premiere organizată la Gala pentru Directorii Anului 2021, care va avea loc în a doua jumătate a lunii noiembrie 2021.

Toți cei patru directori premiați vor primi, printre altele, un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar, dar și o investiție de 5.000 de euro pentru a continua implementarea proiectelor demarate în școlile lor. În plus, vor fi sprijiniți cu servicii de training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație, pentru a susține și premia directorii de școli care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități.

Sursa: SmartPoint
Imagine: Andrea Piacquadio, via Pexels