AVE (Asociația pentru Valori în Educație) a deschis înscrierile pentru sesiunea a IV-a de formare în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar.

Înscrierile se pot face până pe 13 martie 2022. Selecția celor 200 de directori de școli ce vor participa la programul de dezvoltare a abilităților de leadership și management are 3 etape.

Academia de Leadership și Management Școlar este un program care are la bază un proces intensiv de dezvoltare profesională care vizează transformarea abilităților de leadership și management prin traininguri, workshopuri, business mentorat 1 la 1, instrumente de evaluare a profilului de leadership, studii de caz, întâlniri cu speakeri și lideri cu experiență vastă, evenimente, și apartenență la o comunitate formată din alți directori de școli din țară și din străinătate în care se împărtășesc practici de succes.

Programul durează 16 luni și va fi disponibil pentru 200 de directori din școli, grădinițe și licee din întreaga țară, care sunt determinați să realizeze schimbări semnificative în rezultatele educaționale și în cultura din școlile lor și să devină actori ai schimbării în școlile și comunitățile pe care le conduc.

Pentru școlile publice, costul total al programului este de 3 300 EUR. Majoritatea cheltuielilor aferente acestui program sunt susținute prin curtoazia unor donații realizate de către companii private partenere, astfel încât contribuția financiară a directorilor participanți din școlile publice în program să fie cât mai mică.

Fiecare participant în program are posibilitatea de a primi o bursă care acoperă majoritatea cheltuielilor aferente participării la acest program: experiența de formare, cazarea și transportul, mesele și materialele de curs pentru modulele de formare pentru cele 16 luni.

Valoarea unei burse este de 2 900 EUR, iar în acest caz contribuția individuală care rămâne directorului este de 400 de EUR, care poate fi plătită în 3 tranșe egale: o tranșă se plătește la începutul programului, celelalte două tranșe se vor plăti pe parcursul perioadei septembrie 2022 – iulie 2023.

Mai multe informații și înscrieri: https://ave-romania.ro/academia-de-leadership/

Imagine: photo_teria pe Pixnio