DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene.

Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, peste 200 000 de tineri au primit permise de călătorie. Următoarea rundă de înscrieri se încheie miercuri, 29 martie 2023, la ora 12:00 (ora Bruxelles-ului). Pe pagina https://youth.europa.eu/discovereu_ro, ai butonul „Înscrie-te aici”!

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident legal într-unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau în una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Tinerii selectați pot călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. 

Te interesează edițiile anterioare? Citește fișele informative Discover EU pentru a afla mai multe despre acțiune și despre experiențele participanților.

Mai multe informații și înscrieri: europa.eu/youth/discovereu_ro

Sursa: europa.eu/youth/discovereu_ro (23 mar. 2023)
Imagine: europa.eu/youth/discovereu_ro (6 nov. 2019)