Vizitatorii Grădinii Botanice pot deja vedea instalații luminoase care o înfățișează pe Belle, prințul transformat în bestie, trandafirul fermecat, castelul prințului și alte elemente magice. Expoziția oferă, de asemenea, numeroase puncte foto – perfecte pentru a surprinde această călătorie magică. Tunelurile de lumină, râul multimedia, felinarele fermecate sau câmpul de lumini oferă un fundal uimitor pentru fotografii unice. Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat, ca și anul trecut, în cadrul expoziției. Acesta va avea 220 de metri lungime și peste 320.000 de leduri.

Grădinile de lumini sunt expoziții tematice organizate în aer liber pline de povești multimedia uimitoare spuse cu ajutorul luminii și muzicii, un eveniment special care combină arta luminoasă cu frumusețea naturii. Pentru copii, este un prilej de a-și întâlni personajele preferate de basm, iar pentru adulți este o întoarcere sentimentală în trecut și un moment de odihnă din rutina vieții de zi cu zi. Este, de asemenea, o oportunitate minunată de a petrece timp alături de cei dragi și de a experimenta o altă dimensiune a frumuseții și creativității într-un mediu natural.

Cel mai bun moment pentru a vizita expoziția de lumini este seara sau noaptea, când întunericul pune în evidență efectele luminii și creează o atmosferă misterioasă și romantică. Vizitatorii se vor putea plimba prin gradină admirând instalațiile luminoase și bucurându-se de frumusețea plantelor într-un mod inedit. Spectacolele de lumini și sunet în care instalațiile luminoase sunt sincronizate cu muzica și efectele sonore vor crea o experiență multi-senzoriala.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe pagina Garden of Lights si din rețeaua iabilet.ro. Pe lângă biletele cu o singură intrare există și varianta de abonament de sezon, valabil pentru toate cele 4 luni ale expoziției.

Despre Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București

Cu o istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este un mediu al interacţiunii active și un spaţiu de cunoaștere și cercetare de profil. Are o întindere de peste 18 hectare. Grădina Botanică a Universității din București adăpostește peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic. Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de către celebrul botanist Dimitrie Brandza. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale etc. Serele Grădinii Botanice sunt o zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic. Serele includ o bogată selecţie de specii luxuriante și neobișnuite, provenite din zonele tropicale, subtropicale și ecuatoriale de pe glob.

Sursa: Universitatea din București