Special pentru micii vizitatori, a fost conceput și realizat un nou traseu tematic ce poate fi completat la Palatul Suțu, de această dată în expoziția „Arta gliptică: secretele gemelor antice”.
De-a lungul acestui traseu, copiii vor afla care era principala sursă de geme din Antichitate, cum se gravau, cum se montau, cine la purta, care este diferența dintre o intalie și o camee, ce era reprezentat de obicei pe acestea și de ce.
De la geme purtate ca sigilii de împărați la pietre medicinale sau pietre magice, traseul oferă o varietate de informații și activități care reprezintă o oportunitate excelentă pentru copii de a învăța despre trecutul îndepărtat al omenirii și despre modul în care aceste obiecte au fost apreciate și utilizate de-a lungul istoriei.
Traseul se completează în circa 40 de minute, sub îndrumarea unui adult, și poate fi:
- ridicat la cerere de la Palatul Suțu (prin email la educatie@muzeulbucurestiului.ro)
- primit în expoziție (este gratuit)
- descărcat de pe site-ul #MMB: https://bitly.ws/3fR5y
Text și grafică: Veronica Leca, educator muzeal și Eliana Radu, șef Serviciu Relații Publice, Marketing, Proiecte Culturale și Educație Muzeală; Curatorul expoziției: Alina Streinu, șef Birou Istorie Veche și Medievală, Secția Istorie, MMB
Sursa: Facebook.com: Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu Sursa foto: www.pexels.com