Asociația Da’DeCe organizează pe 6 și 7 martie, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, două ateliere interactive pentru educatori. Atelierele îi vor familiariza cu conceptul și metodele spectacolului participativ NESPUS, dezvoltat în cadrul proiectului european Unprepared Hearts – „Inimi tinere”. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii prealabile și a unui proces de selecție.

Spectacolul participativ NESPUS explorează sentimentul de rușine, una dintre cele mai puternice emoții pe care o experimentăm încă de mici. Are o abordare interactivă și fluidă, invită participanții să descopere diferite perspective și să intre în contact cu mai multe genuri artistice. NESPUS a fost conceput și pus în scenă de o echipă formată din membri și colaboratori ai Asociației Da’DeCe: dramaturgul și curatorul spectacolului Mihaela Michailov, educatorii culturali Alexandra Cucu și Iulia Iordan, artiștii Nicoleta Lefter și Katia Pascariu și artista vizuală Aurora Kiraly, cu sprijinul psihologului Mihai Iacob, al facilitatorului cultural și educațional Codruța Cruceanu și al educatorului cultural profesor Irina Cangeopol. Spectacolul a fost prezentat în 2019 la București, Pisek și Milano atât copiilor, cât și adulților.

Atelierul pentru adulți este un proces imersiv, reflexiv și interactiv: educatorii vor experimenta metodele artistice din spectacol, vor analiza concepția și realizarea sa, vor afla detalii despre motivația și implicarea echipei care l-a creat. Participanții vor avea prilejul să discute posibilitățile și beneficiile integrării acestor metode în practica lor curentă prin adaptarea la profilul de vârstă al copiilor. La finalul atelierului vor avea idei noi de activități educaționale cu metode artistice despre emoțiile pre-adolescenților.

Atelierele vor dura 4 ore și vor avea loc vineri și sâmbătă (6 și 7 martie), în intervalul 10.00-14.00 la Muzeul Național de Artă Contemporană. Educatorii care se înscriu sunt rugați să opteze pentru ziua preferată. Organizatorii oferă o adeverință de participare.

Cei interesați să participe sunt invitați să completeze, până cel târziu miercuri, 26 februarie, formularul de înscriere.

Profilul participanților: educatori activi în lucrul cu pre-adolescenți (9-13 ani), dornici să utilizeze metode artistice, creative în procesul de formare. Abilitățile performative nu sunt obligatorii, dar apreciem capacitățile de utilizare a corpului, vocii și mișcării în realizarea de activități non-formale. Încrederea în sine, o minte deschisă și o motivație puternică de a aborda teme asociate educației sentimentale vor fi apreciate.

Facilitatori: Alexandra Cucu, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu și Codruța Cruceanu

Via culturaineducatie.ro
Imagine: Bicanski on Pixnio