Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educație, în special pentru învățământul rural, Ateliere Fără Frontiere vine în sprijinul școlilor, liceelor, grădinițelor și altor organizații care au nevoie de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la orele de curs.
2.000 de calculatoare vor fi donate în cadrul programului Dăm Click pe România pentru a sprijini implementarea proiectelor dedicate copiilor și tinerilor, derulate în beneficiul comunităților defavorizate.
Apelul de candidaturi este deschis până pe 1 noiembrie, iar înscrierea se face prin completarea formularului de aplicare disponibil aici, platforma națională de donații de calculatoare a Ateliere Fără Frontiere. Apelul este deschis și organizațiilor non-profit și instituțiilor sociale care pot propune soluții remediale pentru tinerii și copiii din comunități defavorizate, cu ajutorul calculatoarelor.
Procesul de înscriere este simplu, prin completarea unui formular prin care unitățile de învățământ de stat și restul inițiatorilor de proiecte remediale căruia acest program li se adresează se pot înscrie. În acesta sunt cerute datele de contact ale persoanelor care se vor ocupa de implementarea proiectului și administrarea calculatoarelor solicitate dar și câteva informații despre tipul proiectului derulat, beneficiari și cum vor fi folosite computerele. Pe platforma educlick.ro sunt disponibile informații suplimentare, cât și regulamentul acestei ediții.
În plus, chiar dacă proiectul nu va primi destule puncte la jurizarea din această rundă pentru a primi o donație constând în calculatoare, el are șansa de a fi selectat pentru alte programe de donații derulate de Ateliere Fără Frontiere.
După 1 noiembrie (ora 23:59), formularul de aplicare va deveni inactiv iar toate proiectele înscrise vor intra în faza de jurizare, urmând ca pe 5 noiembrie să fie anunțați laureații programului – proiectele remediale care vor beneficia de cele 2.000 de calculatoare.
Aflat la a cincea ediție, programul Dăm Click pe România, implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom, continuă să contribuie la dotarea tehnică a instituțiilor de învățământ și a organizațiilor ce activează în comunități dezavantajate, demersul alăturându-se celor peste 17.000 de calculatoare donate deja prin platforma de donații pentru educație EduClick.
Calculatoare donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.
Sursă articol și imagine: educlick.ro/blog/scolile-pot-aplica-donatie-calculatoare