Astăzi, 7 aprilie, a fost lansată o platforma educațională ce oferă gratuit exerciții grilă și simulări de admitere pentru toți liceenii care vor să aplice la facultate. Pentru moment, utilizatorii se pot pregăti pentru admiterea la Politehnică, urmând ca, în perioada următoare, platforma să se extindă și la alte specializări precum Medicină și Drept.

Misiunea startup-ului este de a oferi posibilitatea oricărui licean să se pregătească virtual pentru examenul de admitere, într-un mod interactiv.

Pentru moment, cei care se înregistrează pot să rezolve peste 2.300 de grile unice cu răspuns imediat la exerciții de matematică, fizică și informatică, dar și să participe la simulări de admitere pentru Politehnică. Pe platformă vor fi adăugate peste alte 150 de seturi de exerciții, în prezent aflate în faza de verificare. Cele disponibile momentan au fost elaborate pornind de la tipurile de exerciții din grilele de admitere din anii precedenți din cadrul facultăților politehnice.

Echipa este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi de la alte facultăți, pentru a crește lista de materii disponibile online.

Platforma a fost dezvoltată de Mihai Pirvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II. Peste 500 de liceeni s-au înscris în ultimele 3 săptămâni pe varianta beta a platformei. Toți cei interesați pot să se înregistreze gratuit pe: https://vreaula.ro/.

Sursa: Difine PR
Imagine: Difine PR