Sunt deschise înscrierile de proiecte și programe în competiția „Premiile Internaționale pentru Alfabetizare UNESCO”, ediția 2021 cu tema „Învățare incluzivă la distanță și alfabetizare digitală”.

Tema evidențiază practicile inovatoare pe care promotorii de alfabetizare le-au inițiat ca modalitate de a asigura continuitatea alfabetizării în timpul crizei COVID-19. De-a lungul pandemiei, învățarea la distanță a prezentat multe fețe și a fost susținută de soluții de înaltă și scăzută tehnologie, precum și de învățare hibridă care combina învățarea față în față.

Instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și persoanele care promovează alfabetizarea prin proiecte și programe sunt invitate să consulte criteriile de selecție, iar în cazul în care le îndeplinesc să își exprime interesul pentru candidatură prin intermediul platformei online până la data de 13 iunie 2021exclusiv în limbile engleză sau franceză.

Ulterior, Comisia Națională a României pentru UNESCO va selecta cele mai bune idei, care vor trebui dezvoltate de către candidați, înainte de a fi trimise către UNESCO. Nominalizările vor fi evaluate de un juriu internațional independent, compus din cinci experți, pe baza criteriilor de selecție. Pe baza recomandărilor juriului internațional, Directorul – General UNESCO va selecta finaliștii care vor fi premiați cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, 8 septembrie.

 Întrebările suplimentare pot fi adresate direct reprezentantului organizatorului, UNESCO, dna Cristina Butescu, expert CNR UNESCO, la adresa de mail cnr@cnr-unesco.ro .

Mai multe informații: en.unesco.org/themes/literacy/prizes
Sursa imaginii: pagina UNESCO dedicată competiției