Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită să vă alăturați proiectului 4/4PentruPrieteni, ediția 2022. Cu gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr. „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?” ca sursă de inspirație, proiectul celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni  se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Ediția din 2022 va avea loc în perioada 1-10 aprilie și vă invităm să vă alegeți o zi în care să dedicați o parte din timpul vostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi să faceţi o faptă bună.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, completați formularul de înscriere până cel târziu pe 10 martie 2022.

  • Lansare proiect: 10 februarie 2022
  • Înscriere activități voluntariat: 10 februarie – 10 martie 2022:  formular de înscriere a coordonatorilor
  • Perioada de desfășurare a activităților de voluntariat: 1-10 aprilie 2022
  • Workshopuri online pentru coordonatori: 17-29 aprilie 2022

În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului.

Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și dedicate oricărui tip de grup țintă.

Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității.

Toți coordonatorii locali vor primi certificate de apreciere și diverse materiale personalizate. Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.

Mai multe informații, formular de înscriere și calendarul complet: https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/

Persoană de contact: Iuniana Mindru, Program Coordinator
Telefon: 0741 740 301; E-mail: 44pentruprieteni@americancouncils.eu

sursa: American Councils for International Education
imagine: thiago japyassu, via Pexels