București, 28 septembrie 2018 – Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează astăzi a doua ediție a concursului Lider European. Competiția se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu.

Tinerii participanți vor lucra în echipe de 4 + 1 – patru liceeni și un profesor coordonator, care va face și înscrierea până la 20 octombrie 2018, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2018, ora 23:59.

Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București.

Concursul Lider European își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de a vorbi în public, spiritul de echipă și capacitatea de lucra în beneficiul propriei comunități și face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

În luna octombrie, echipa „Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din 5 județe ale țării: București, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

Pentru mai multe informații, consultați pagina: www.europacasanoastra.ro
Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România