În cadrul acestui concurs cu tema „Design pentru educație”, elevii vor avea oportunitatea de a-și expune propriile idei de design inovative folosind aplicații din domeniul modelării și imprimării 3D.

Pot participa echipe formate exclusiv din elevi sau din elevi coordonați de profesori, din unitățile de învățământ care beneficiază de acces la o imprimantă 3D. Astfel, toți cei înscriși în concurs vor putea elabora individual sau în echipă modele care să propună abordări inovative ale unor obiecte folosite în procesul de învățare, care să integreze utilizarea imprimantelor și tehnicilor specifice domeniului modelării și imprimării 3D.

Înscrierea participanților / echipelor se va face prin email la adresa: contact@3dutech.ro

Proiectele înscrise în concurs vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului și vor intra în etapa de votare din partea publicului, urmând ca cele mai votate 10 proiecte să se califice în etapa de jurizare. Evaluarea proiectelor va fi realizată de către un juriu (stabilit anterior), în cadrul unei conferințe online în care echipele participante își vor susține și prezenta proiectele.

Etapele desfășurării concursului

  • înscriere participanți: 1 apr – 15 mai 2022
  • votare proiecte: 16 – 22 mai 2022
  • jurizare: 27 mai 2022
  • acordare premii: 30 mai  – 10 iun 2022

Tema propusă participanților este să realizeze un design inovativ pentru un prototip al unui obiect sau ansamblu funcțional, ce poate fi folosit ca instrument în procesul educațional.

În realizarea proiectului, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

  • Produsul poate fi utilizat de către elevi și de către profesori în egală măsură.
  • Obiectul este ușor de montat/ transportat.
  • Produsul nu este periculos pentru elevi și profesori.
  • Obiectul poate fi fabricat cu ajutorul imprimantei 3D.
  • Design-ul este propriu și nu încalcă drepturile de autor ale altor designeri.

Participanții vor utiliza imprimante, materiale și programe specifice domeniului modelării și imprimării 3D.

Premii
Se vor acorda 3 premii în valoare totală de €1500 şi consumabile 3D Printing

Rezultatul fiecărui concurs va fi anunţat pe situl 3dutech.ro şi pe pagina 3dutech de pe pagina facebook.com/3dutech , precum şi prin contactarea câștigătorilor de către Organizator, urmând ca, ulterior, câștigătorii să primească de la Organizator premiile.

Detalii, la contact@3dutech.ro . Mai multe informații și regulament: https://ecdl.ro/articol/concursuri-3dutech-2022_232.html

Sursa: https://ecdl.ro/articol/concursuri-3dutech-2022_232.html
Imagine: https://www.3dutech.ro